3

Nu ook in klikbare variant

Sinds de toegenomen populariteit van digitale producten is er een wens om een succesvolle integratie van print met digitaal te creƫren. QR-codes, die kleine zwarte vierkantjes gerangschikt in een raster die het mogelijk maakt om naar een URL te linken wanneer ze worden gebruikt met een beeldapparaat, hebben dat gat de afgelopen tien jaar opgevuld, maar hebben beperkingen.

Een daarvan was het gebruik van een QR-scanner. Inmiddels heb je geen speciale app meer nodig. Want het kwam vaak voor dat mensen een QR-code wilde scannen, maar geen QR scanner op hun smartphone hadden staan. Nu kan het gewoon met alleen de camera. Hierdoor is de populariteit van QR-codes flink gestegen.

Daarnaast kan het voorkomen dat uw klant de QR-code ook op zijn smartphone gepresenteerd krijgt. Hij kan dan de QR-code niet met zijn smartphone scannen. Bijvoorbeeld als de QR-code op een papieren herinnering staat die ook via de e-mail wordt verstuurd. In deze situatie bied je een klikbare QR-codes aan. Je klant klikt op de QR-code en komt dan in dezelfde betaalflow terecht als wanneer de klant de QR-code zou scannen.

Solvenius stelt sinds kort ook klikbare QR-codes beschikbaar tijdens de minnelijke incasso. Neem contact met ons op als je hier meer over wil weten.